Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
ΒΗΜΑ 1:
Βήμα 1.
Πώς να φτιάξετε τηγανίτες σε κεφίρ και βραστό νερό; Ετοιμάστε φαγητό. Πλένουμε τα αυγά με το κέλυφος και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Παίρνουμε ένα ευρύχωρο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρά τη μάζα των αυγών με ένα σύρμα.

ΒΗΜΑ 2:
Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο φυτικό λάδι, μια πρέζα αλάτι και κεφίρ. Αφαιρώ.

ΒΗΜΑ 3:
Βήμα 3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι από μια σήτα, το ρίχνουμε στο μπολ με τη ζύμη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να μην υπάρχουν σβώλοι αλεύρι. Προσθέστε σόδα.

ΒΗΜΑ 4:
Βήμα 4
Στη συνέχεια, ρίξτε βραστό νερό στη ζύμη και ζυμώστε τη ζύμη. Όταν προστεθεί βραστό νερό, το αλεύρι στη ζύμη θα βράσει και η ζύμη θα γίνει πιο πλαστική. Προσέξτε τη συνοχή της ζύμης, μην ρίχνετε όλο το νερό ταυτόχρονα.

ΒΗΜΑ 5:
βήμα 5
Το έτοιμο κουρκούτι πρέπει να είναι αρκετά ρευστό για να απλωθεί καλά στο τηγάνι. Εστιάστε σε αυτό και όχι στην ποσότητα του υγρού ή του αλευριού.

ΒΗΜΑ 6:
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε το τηγάνι για τηγανίτες μέχρι να ζεσταθεί. Πριν την πρώτη τηγανίτα την αλείφουμε με λίγο λάδι. Ρίξτε λίγο κουρκούτι για τηγανίτες και απλώστε το γρήγορα σε όλη την επιφάνεια. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

ΒΗΜΑ 7:
βήμα 7
Αφαιρέστε τις έτοιμες τηγανίτες σε ένα μεγάλο πιάτο και καλύψτε με ένα καπάκι για να μην στεγνώσουν. Όταν τελειώσουν όλες οι τηγανίτες, αναποδογυρίστε ολόκληρη τη στοίβα από τηγανίτες. Οι τηγανίτες παρακάτω είναι ήδη στον ατμό και θα είναι μαλακές και νόστιμες. Τα σερβίρουμε με μαρμελάδα, κρέμα γάλακτος ή συμπυκνωμένο γάλα. Καλή όρεξη!

Κάθε νοικοκυρά έχει την αγαπημένη της συνταγή για τηγανίτες. Μου αρέσει να μαγειρεύω τηγανίτες με βραστό νερό. Το αλεύρι ετοιμάζεται αμέσως και η ζύμη είναι μισή έτοιμη. Κατά το ψήσιμο, οι τηγανίτες σε βραστό νερό σπάνε λιγότερο.
Το κουρκούτι για τηγανίτες μπορεί να αναμειχθεί με ένα σύρμα, με το χέρι. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ. Θα ανακατέψει όλα τα υλικά πολύ πιο γρήγορα και θα κάνει τη ζύμη ομοιογενή.

Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι από αυτό που αναφέρεται στη συνταγή. Εστιάστε όχι στην ποσότητα του αλευριού, αλλά στην επιθυμητή σύσταση της ζύμης. Διαβάστε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το αλεύρι και τις ιδιότητές του σε αυτό το άρθρο!

Αντί για ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκαντικό που δεν φοβάται τη θερμική επεξεργασία.

Μπορείτε να ελέγξετε αν το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά καλά σε ένα τηγάνι εύκολα. Βουτήξτε μέσα μια ξύλινη σπάτουλα. Εάν έχουν μαζευτεί φυσαλίδες γύρω του, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία του τηγανίσματος.

Συμβαίνει ότι μετά την προετοιμασία του αλευριού, η ζύμη γίνεται πιο πηχτή. Έτσι, θα είναι δυνατό να προσθέσετε λίγο κεφίρ ή νερό.
Οι έτοιμες τηγανίτες είναι πολύ μαλακές και ελαστικές, οπότε μπορείτε να τις τυλίξετε με οποιαδήποτε γέμιση, για παράδειγμα, κιμά ή στιφάδο λάχανο.
Δοκιμάστε το κι εσείς!